Na pewno jednym z argumentów mówiących za, był termin ważności dużego jogurtu naturalnego(za 3 dni"wychodził") :P
Poszukałam w sieci przepisu i znalazłąm taki z herbatnikami, zapożyczony z tej strony.
Nie byłabym sobą, gbybym nie dodała czegoś od siebie:D
Składniki za około 20sztuk:
- 100 g kruchych ciasteczek;
- 250 g mąki;
- 1 opakowanie proszku do pieczenia;
- 1 jajko;
- 125 g cukru;
- 1 opakowanie cukru waniliowego;
- 80 ml oleju;
- 300 g jogurtu naturalnego;
- pół słoiczka ulubionego dżemu
Nasza modyfikacja polegała na tym, ze wykładając ciasto, wykładam pół porcji na papilotke, nakładam pół łyżeczki dżemu i przykrywam ciastem, ale robiąc to tak, aby muffinka zajmowała 3/4 całej papilotki.
Wstawiam do piekarnika na 180stopni, na około 20 minut.
Sprawdzam patyczkiem do szaszłyka, bo każdy piekarnik na swoj charakterek:)
I już:) Najlepsze sa po ostygnięciu:)
oryginalne-warto spróbować ;)
OdpowiedzUsuńwarto, nie powiem:) i fajne w nich jest to, że nie sa suche:)
OdpowiedzUsuń